© Out of Spec Reviews

Kijk uit met je vingers: laadklep van de Cybertruck is vlijmscherp

Kijk uit met je vingers: laadklep van de Cybertruck is vlijmscherp

26 januari - 16:56

Tesla’s Cybertruck ziet er met zijn hoekige ontwerp uniek uit, maar dat brengt kennelijk ook gevaren met zich mee. De laadklep voorop is vlijmscherp, waardoor hij als een mes door boter harde objecten kapot kan snijden.

Een vinger tussen de deur is bij iedere auto buitengewoon pijnlijk, maar meestal leidt het tot botbreuken of kneuzingen. Bij een test door YouTube-kanaal Out of Spec Reviews (via Inside EVs) bleek dat het bij de Cybertruck erger kan aflopen: zij staken meerdere vingervormige voorwerpen in de gleuf van de laadklep om te zien wat er gebeurde, waaronder een wortel.

Die wortel werd in sommige hoeken kapotgesneden alsof hij onder een hakmes lag. Dezelfde test werd gedaan bij een Rivian R1T, die met een speciale sensor kon detecteren dat er een wortel in de gleuf zat. De klep schoot snel weer open zonder dat de groente kapot werd gemaakt.

Vinger ertussen? Niet comfortabel

Betekent het dat de Cybertruck net zo makkelijk door je vingers heen snijdt? Hopelijk niet. Een andere YouTuber waagde het om met zijn eigen hand de voorklep te testen. Ook hierbij ging de deur dicht zonder zijn vingers te detecteren en het was volgens hem "niet comfortabel", maar achteraf waren zijn vingers nog intact. Al deed hij zijn test in een andere hoek dan bij de worteltest hierboven.

Tesla waarschuwt in de handleiding van de Cybertruck dat je jouw handen ver van de klep moet houden terwijl hij dichtgaat, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. En het lijkt er op dat ingebouwde sensoren om dan in te grijpen niet zo betrouwbaar zijn dan bij een andere auto. De Cybertruck is op het moment alleen in de Verenigde Staten te koop, omdat de auto niet voldoet aan Europese veiligheidsregels.

Meer over Tesla. Abonneer je gratis op de Bright Nieuwsbrief.