©Unsplash

WhatsApp voor iPhone wordt binnenkort weer veiliger én handiger

WhatsApp voor iPhone wordt binnenkort weer veiliger én handiger

30 januari - 10:54

WhatsApp voor iPhone krijgt binnenkort een update die passkey-ondersteuning toevoegt. Dat alternatief voor het wachtwoord is veiliger en praktisch onmogelijk te stelen.

Passkeys worden al langer door iOS ondersteund, en zijn sinds iOS 17 ook beschikbaar als wachtwoord-alternatief voor apps. Bij passkeys is het apparaat waarmee je inlogt als het ware het wachtwoord: jij moet aan het apparaat bewijzen dat jij het bent via gezicht- of vingerafdrukscan. Groot voordeel van passykeys is dat je ze niet kan vergeten, verliezen en dat elk account automatisch een unieke passkey krijgt: veiliger bij datalekken.

WhatsApp voor Android ondersteunde passkeys al als inlogmethode, en binnenkort volgt de iPhone, meldt WABetaInfo, een site die bovenop nieuwe WhatsApp-updates zit. De passkey-ondersteuning zit al in de nieuwste bèta-versie van WhatsApp voor iPhone, maar is nog niet actief. Dat lijkt echter en kwestie van tijd, en maakt WhatsApp binnenkort dus een stuk veiliger.

Minder afhankelijk van 06-nummer

Bovendien wordt WhatsApp ook steeds wat minder afhankelijk van je mobiele nummer. De meeste apps bieden al jaren de mogelijkheid om gewoon in te loggen met een accountnaam en wachtwoord, bij WhatsApp is je 06-nummer leidend, met sms als enige verificatie-methode. Sinds november is daar e-mail bij gekomen.

WhatsApp werkt ook al een tijdje aan de mogelijkheid om vrienden en kennissen via een gebruikersnaam te vinden, in plaats van via hun telefoonnummer. Ook is er een iPad-app in ontwikkeling, en krijgt WhatsApp zelfs de mogelijkheid om te chatten met gebruikers van andere apps. Zo wordt WhatsApp, onder meer onder druk van de EU, steeds meer een alomvattend chatplatform in plaats van alleen een sms-vervanger.

Meer over WhatsApp en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.