©Fitbit

Gebruikers Fitbit zijn er ziek van: gadget al een maand onbruikbaar na update

Gebruikers Fitbit zijn er ziek van: gadget al een maand onbruikbaar na update

30 januari - 21:01 Laatste update: 21:07

Honderden gebruikers van een fitnesstracker van Fitbit klagen dat het apparaatje na een update in december volledig onbruikbaar is geworden. Fitbit-eigenaar Google heeft het probleem nog altijd niet opgelost, en liet gebruikers tot nu toe in het ongewisse.

De Fitbit Charge 5 kreeg in december een update die allerlei nieuwe functies moest toevoegen en fouten in de software zou repareren. In plaats daarvan werd de wearable bij een deel van de Fitbit-gebruikers compleet onbruikbaar. De batterij van de gadget liep snel leeg, waarna de Charge 5 niet meer wil opstarten. Een reset naar de fabrieksinstellingen lost het euvel ook niet op.

Google ontsloeg personeel

Honderden gebruikers klagen over dit probleem, maar Fitbit zwijgt tot nu toe, meldt de BBC. Fitbit werd in 2019 overgenomen door Google voor meer dan 2 miljard dollar. Google ontsloeg in december honderden medewerkers van Fitbit. Ook vertrokken de mede-oprichters van het merk, James Park en Eric Friedman. 

Op fora kwamen de afgelopen weken tientallen meldingen van soortgelijke problemen met de Fitbit-tracker binnen. "Ik begrijp niet waarom honderden andere mensen hetzelfde probleem hebben na het installeren van de update, maar Fitbit is volkomen stil en reageert niet”, klaagt een Britse Fitbit Charge 5-gebruiker tegen de BBC. 

'Koop maar een nieuwe'

De Charge 5 verscheen in 2021 en kostte destijds 180 euro. Sommige consumenten kregen van de klantenservice te horen dat ze maar een nieuwe Fitbit moesten kopen. Google heeft tegenover de BBC ook niet op vragen gereageerd.

Lees meer over Fitbit en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.