© Cat

Deze telefoonfabrikant dreigt failliet te gaan

Deze telefoonfabrikant dreigt failliet te gaan

31 januari - 20:07

De Britse smartphonemaker Bullitt Group, bekend van de Cat-telefoons, staat op het punt failliet te gaan. Dat melden verschillende ex-werknemers van het bedrijf.

Bullitt Group produceert robuuste smartphones die tegen een stootje kunnen, onder meer onder de merknaam Cat. Die telefoons bleken niet populair genoeg om het bedrijf in leven te houden. Voormalige werknemers van Bullitt meldden de afgelopen dagen op LinkedIn dat het bedrijf ten onder is gegaan op 26 januari. Die dag zou een grondige herstructurering moeten plaatsvinden, maar die zou zijn gefaald.

Het is momenteel nog koffiedik kijken of het bedrijf dit gaat overleven. Bullitt Group heeft voorlopig nog niet officieel aangekondigd dat het failliet is. Volgens een voormalige werknemer is dat het geval en is heel het personeelsbestand ontslagen.

Satelliet-smartphones

Het bedrijf kampte de voorbije jaren met problemen, omdat het niet kon concurreren met grote merken als Apple en Samsung. Om zich te differentiëren van de concurrentie, focuste het bedrijf zich om toch het hoofd boven water te houden op smartphones die een satellietverbinding kunnen aangaan. 

De laatste jaren kwamen steeds meer smartphonemakers met satellietfuncties. Apple biedt zo'n functie vanaf de iPhone 14 aan om de nooddiensten te kunnen bellen wanneer je geen bereik hebt. Ook Huawei biedt een vergelijkbare dienst aan voor de P60 Pro en Samsung werkt er eveneens aan. Ook op deze markt begon Bullitt Group dus steeds meer concurrentie te krijgen.

Meer nieuws over smartphones, of abonneer je op de Bright-nieuwsbrief