© Samsung

Galaxy S24 breekt Samsungs pre-order-records in Nederland

Galaxy S24 breekt Samsungs pre-order-records in Nederland

1 februari - 16:40

Samsungs nieuwste smartphones breken in Nederland records: nog nooit zijn er zoveel modellen van een nieuwe Samsung-telefoon in ons land gepre-orderd.

Dat blijkt uit cijfers die de Koreaanse telefoonmaker zelf heeft gedeeld. De hoeveelheid pre-orders in Nederland ligt 50 procent hoger dan bij alle eerdere modellen. Wereldwijd zou het aantal pre-orders zijn gestegen met een 'tweecijferig percentage'.

Hoeveel pre-orders er precies in Nederland zijn geplaatst, zegt het bedrijf niet. De telefoonfabrikant benadrukt liever de stijging zonder meteen exacte verkoopcijfers prijs te geven.

AI-telefoon

Wat precies achter die stijging zit moet nog blijken. De Galaxy S24-telefoons zijn de eerste Samsung-toestellen die gebruikmaken van een nieuwe AI, die bijvoorbeeld je foto’s kan verbeteren of je teksten kan herschrijven. Ook ging de prijs iets omlaag, waardoor je bij sommige modellen 50 euro minder betaalt.

De Galaxy S24-telefoons bieden ook 'circle to search', waarbij je een cirkel om iets kunt tekenen om vergelijkbare objecten via Google te vinden. Een functie die vrij snel door Google zelf werd overgenomen in diens eigen Pixel-telefoons. Samsung benadrukt nu dat circle to search 'exclusief voor Samsung en Google' is.

Lees meer over Samsung en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.