© Eurovision

Deze nieuwe streamingdienst voor sport kost geen cent

Deze nieuwe streamingdienst voor sport kost geen cent

5 februari - 16:58 Laatste update: 16:58

De sportzenders van Eurovision krijgen een eigen streamingdienst. In de app Eurovision Sport kun je wedstrijden verspreid door Europa kijken. Bijkomend voordeel is dat de streamingdienst gratis wordt aangeboden.

Binnen de app kun je kijken naar veel Olypmische sporten, zoals atletiek, gymnastiek, skiën en zwemmen. "We worden de eerste streamingdienst die volledig gendergelijk zal uitzenden bij al onze sportcontent", leest een persbericht. Het betekent dat zowel de mannen- als vrouwenwedstrijden even goed toegankelijk zullen zijn.

Eurovision Sport is een initiatief van de Europese Radio-unie, die programma’s maakt voor verscheidene Europese omroepen. Ze maken jaarlijks het Eurovisiesongfestival en exploiteren met het Franse TF1 de Eurosport-tv-zenders.

43.000 uur sport per jaar

Het is onduidelijk hoeveel er precies bij de streamingdienst te zien zal zijn, maar de unie heeft de rechten van 14 sporten en "meer dan 43.000 uur aan sport per jaar". In theorie kan al dat straks op het platform worden getoond.

Streamingdiensten werden afgelopen jaar alsmaar duurder. Dat gebeurde ook op sportgebied, met ook prijsverhogen bij Viaplay. Wat dat betreft is het ontbrekende prijskaartje bij Eurovision Sport een welkome verrassing, al vermoeden we dat de dienst geen uitzendrechten heeft voor de grootste wedstrijden.

Lees meer over streamingdiensten en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.