© Apple

Apple vervangt iTunes-functies met drie nieuwe apps voor Windows

Apple vervangt iTunes-functies met drie nieuwe apps voor Windows

8 februari - 17:36

Apple heeft drie nieuwe apps uitgebracht voor Windows: Apple TV, Apple Music en Apple Devices. Het drietal moet op Windows iTunes vervangen, waar de oude muziek-app als één van de weinige plekken nog nodig was.

In Apple TV vind je films en series naast Apples abonnementsdienst Apple TV+. Bij Apple Music stream je via de muziekdienst van het bedrijf, terwijl je met Devices je iPhone en iPad beheert.

Helemaal uitgeteld is iTunes nog niet op Windows: de app is nog wel nodig als je bijvoorbeeld audioboeken en podcasts op een pc wil opzoeken. Naast de drie nieuwe apps brengt Apple ook een nieuwe versie van iCloud voor Windows uit, die gebruikers naar de nieuwe opties moet sturen.

iTunes op Mac al geschrapt

Apple trok enkele jaren geleden al de stekker uit iTunes op de Mac, waar de app werd vervangen door meerdere losse applicaties. In de jaren daarvoor was iTunes een vergaarbak voor allerlei functies geworden: je kon er muziek mee luisteren, maar ook bijvoorbeeld back-ups van je iPhone maken.

Windows is overigens niet de laatste plek waar Apple een einde aan iTunes probeert te maken: diep in de krochten van de iPhone zit ook nog steeds de iTunes Store-app, waar je losse muziek, ringtones en films kunt kopen - films die je overigens ook in de Apple TV-app vindt.

Lees meer over Apple en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.