© Unsplash

Vanaf nu kan je spam op WhatsApp blokkeren zonder je scherm te ontgrendelen

Vanaf nu kan je spam op WhatsApp blokkeren zonder je scherm te ontgrendelen

11 februari - 16:00

Berichtenapp WhatsApp heeft een nieuwe feature uitgebracht die het mogelijk maakt om spam te blokkeren, zonder dat je daarvoor je scherm moet ontgrendelen. 

Wanneer je een spambericht krijgt, zal WhatsApp dat automatisch detecteren en melden op je vergrendelscherm. Als je de melding ingedrukt houdt, kan je ervoor kiezen om de verzender te blokkeren. 

Ook kan je die in dit scherm rapporteren. Als je dat doet, worden de laatste vijf berichten van de verzender naar WhatsApp gestuurd om na te kijken. Dat meldt Android Police op basis van informatie die door het offciële WhatsApp-kanaal naar gebruikers werd verstuurd. De nieuwe feature zou al worden uitgerold naar alle gebruikers.

Andere maatregelen

Wanneer iemand je nummer heeft op WhatsApp, kan die je een bericht sturen. Daardoor is spam op de app moeilijk te bestrijden. Wanneer je een bericht krijgt van een nummer dat niet in je contactenlijst staat, krijg je daardoor nu al meteen bovenaan in het gesprek de optie om die persoon te blokkeren.

Omdat spam zo’n groot probleem is, zou WhatsApp ook werken aan de mogelijkheid om gebruikers op de app te contacteren zonder je telefoonnummer te delen. Indien dit er komt, zal je gebruikers ook via hun gebruikersnaam kunnen vinden. Dat berichtte WABetaInfo, een site die nieuwe features voor WhatsApp volgt, eind vorig jaar. De feature wordt enkel voor de webversie van WhatsApp ontwikkeld. 

Lees meer nieuws over WhatsApp en blijf op de hoogte met het Bright WhatsApp-kanaal.