©Unsplash

Je kunt je telefoon in je zak houden door update Tesla-app

Je kunt je telefoon in je zak houden door update Tesla-app

11 februari om 23:03

In de iPhone-app van Tesla kun je een digitale sleutel maken, dat kan al jaren. Die functie krijgt nu een upgrade waardoor je je telefoon echt in je zak kunt laten zitten. Er is namelijk ondersteuning voor ultrabreedband. 

Eén van de handige snufjes van Tesla-auto’s is dat je op je telefoon de Tesla-app kunt gebruiken en daarin een digitale sleutel kunt aanmaken. Elke keer dat je telefoon dan in de buurt van je auto is, dan gaat die automatisch van het slot af. Dat scheelt je weer een handeling. Echter mag die functie iets nauwkeuriger en daardoor krijgt de app een update.

Telefoonsleutel

De iPhone-app (2024.2.3) is straks effectiever, omdat deze specifieker weet waar jij je bevindt, schrijft Not A Tesla App. Die betrouwbaarheid zit hem in die ultrabreedband-ondersteuning, ook wel uwb (ultra wideband) genoemd. Dit wordt ook vaker in bijvoorbeeld trackers gebruikt, omdat het zorgt voor nauwkeurigere plaatsbepalingen. Handig voor de sleutelbos, het zit dan ook in Apple’s AirTag, maar dus ook voor de auto. Waar Tesla's nu nog wel eens missen dat je telefoon in de buurt is, waardoor je deze uit je zak moet halen, is dat straks niet meer nodig.

De auto zou zelfs precies weten wie waar zit als er twee mensen met een digitale autosleutel beiden in de auto zitten en daarmee eerder het juiste bestuurdersprofiel kunnen selecteren. Deze uwb-ondersteuning is op dit moment alleen beschikbaar in de iPhone-app (je ziet hierin na de update de optie om je telefoonsleutel te upgraden). Het hangt er wel vanaf welke Tesla je rijdt of je het kunt gebruiken. Zo hebben vooral de nieuwste Tesla’s het: de nieuwste Model 3 en de Model X uit 2023. Later volgen nieuwere Model X’en, Model S en Cybertruck. Ook komt deze functie waarschijnlijk later ook naar Android, al is het nog afwachten welke toestellen dit kunnen ondersteunen.

Lees meer over elektrische voertuigen.