© Unsplash

Eén iPhone 16-model krijgt de 'langste accuduur ooit'

Eén iPhone 16-model krijgt de 'langste accuduur ooit'

12 februari om 16:46
Laatste update: 12 februari om 19:10

De iPhone 16 Pro Max, die later dit jaar verschijnt, zou de 'langste accuduur ooit' krijgen voor een iPhone. Dat blijkt uit opdoemende geruchten.

Het gonst in het Zuid-Koreaanse onderdelencircuit, waar ook hardware voor de iPhones wordt geproduceerd. De meest recente berichten komen van de Koreaanse Naver-gebruiker 'yeux1122', die in het verleden vaker details over nieuwe iPhones lekte.

Eerdere geruchten wezen er op dat de iPhone 16 Pro Max een accu krijgt die 5 procent groter is dan zijn voorganger. Zulke veranderingen sluiten aan op de nieuwe informatie van yeux1122, die benadrukt dat de 16 Pro Max iets groter wordt door een forster scherm: deze is 6,3 inch in plaats van de huidige 6,1 inch.

Ook betere zoomlens

Dat scherm zorgt voor een grotere behuizing met meer plek voor onderdelen. Dat zouden we ook terugzien in de camera: Apple zou meer plek hebben om een betere zoomlens te integreren.

Het is niet alleen deze extra ruimte voor een grote accu die de accuduur moet verbeteren. Apple zou bij de 16 Pro Max zijn overgestapt naar zuinigere onderdelen. Hoe lang de accuduur precies wordt is onduidelijk, maar volgens yeux1122 gaat het om 'de langste gebruiksduur tot nu toe'. Ter illustratie: de huidige iPhone 15 Pro Max doet het volgens Apple 29 uur op een volle accu.

Lees meer over de iPhone en abonneer op onze gratis nieuwsbrief.