© Macrumors

'iPhone 16 krijgt kleiner camera-eiland': zo ziet dat er uit

'iPhone 16 krijgt kleiner camera-eiland': zo ziet dat er uit

7 februari - 13:39 Laatste update: 21:09

De iPhone 16 krijgt een vernieuwd camera-eiland achterop, dat minder ruimte in beslag moet nemen. Daarmee zou Apple de telefoon ook voorbereiden op het filmen van spatial video’s voor de Apple Vision Pro.

De huidige iPhone 15 heeft achterop twee lenzen zitten, maar die zijn diagonaal verspreid over het camera-eiland. Het toestel heeft daardoor een wat fors vierkant eiland waar alle lenzen op zitten, met daartussen ook de flitser.

Volgens bronnen van Macrumors gaan de lenzen bij de iPhone 16 recht onder elkaar zitten, waardoor ze een veel kleiner oppervlak in beslag nemen. De flitser komt dan buiten het camera-eiland te vallen.

Deze nieuwe opstelling is ideaal voor spatial video’s: twee camera’s nemen hierbij tegelijkertijd video op, zodat je de beelden in de Apple Vision Pro-bril in 3D kunt zien - de lenzen filmen ieder voor één oog.

Conceptafbeelding gemaakt door Macrumors.

Net een iPhone X

Deze lensplaatsing is overigens niet nieuw voor Apple: de techreus deed jaren geleden hetzelfde bij de iPhone X, waarbij de lenzen onder elkaar zaten.

Het is afwachten wat Apple bij de iPhone 16 Pro van plan is: de huidige 15 Pro heeft drie lenzen achterop, en de hoeveelheid lenzen zal bij de volgende generatie vast niet dalen. Misschien zet Apple ze alle drie onder elkaar, of krijgen we alsnog een groot camera-eiland in de Pro-telefoons.

Vandaag kwam ook naar buiten dat Apple serieuze stappen zet op weg naar de eerste opvouwbare iPhone

Volg meer over Apple en abonneer gratis op onze nieuwsbrief.