© Apple

De nieuwe iPhone SE gaat mee met de tijd en 'lijkt op de iPhone 16'

De nieuwe iPhone SE gaat mee met de tijd en 'lijkt op de iPhone 16'

8 februari - 21:25

De iPhone SE is de goedkoopste smartphone van Apple en heeft meestal een wat verouderd ontwerp, maar volgens een nieuw gerucht krijgt de volgende iPhone SE wel een flinke vernieuwing.

De vorige drie versies van de iPhone SE waren altijd gebaseerd op het uiterlijk van een oud model. Daardoor leek het voor de hand te liggen dat de volgende iPhone SE het oude ontwerp met de notch zou krijgen. Maar het gerucht gaat nu dat de vierde iPhone SE een Dynamic Island krijgt, zoals op de nieuwe iPhones. "De iPhone SE kan een design krijgen dat erg lijkt op de iPhone 16 die momenteel in ontwikkeling is", aldus de bron, creator Majin Bu.

Maar één camera

De volgende iPhone SE zou opnieuw slechts één camera aan de achterkant krijgen. Je moet er nog wel wat geduld voor hebben: de nieuwe SE zou pas in 2025 op de markt komen. Bloomberg meldde eerder ook al dat de introductie van de nieuwe iPhone SE door Apple was uitgesteld van 2024 naar 2025. 

Van @Upintheozone

Face ID

Het is de vraag of de geruchten waar blijken te zijn. Mogelijk past Apple in de tussentijd zelf zijn plannen voor de volgende generatie iPhone SE nog aan. Of het uiteindelijk een notch of een Dynamic Island wordt, de kans is groot dat in ieder geval Face ID naar de nieuwe iPhone SE komt.

iPhone 16 en opvouwbare iPhone

Eerder deze week kwam naar buiten dat Apple stappen heeft gezet naar de eerste opvouwbare iPhone. Ook lekte uit dat de iPhone 16 een vernieuwd camera-eiland krijgt.

Lees meer iPhone-nieuws en mis niks met onze nieuwsbrief.