©Pexels

Huh, Facebook maakt ineens vreemd geluid bij het scrollen? 'Dit ligt niet aan jou'

Huh, Facebook maakt ineens vreemd geluid bij het scrollen? 'Dit ligt niet aan jou'

14 februari - 01:55 Laatste update: 02:00

Het ligt niet aan je smartphone of aan je oren. Facebook zegt dat gebruikers tijdelijk een piepend geluid kunnen horen als ze in de app van het sociale netwerk aan het scrollen zijn. Dat wordt veroorzaakt door een 'technische fout'. Je kunt het geluid zelf uitschakelen. We leggen uit hoe je dat doet.

Facebook-gebruikers melden sinds dinsdagmiddag dat ze plotseling een vreemd geluid horen als ze door het nieuwsoverzicht op hun iPhone scrollen. Sommige mensen dachten dat het ging om een bewuste functie, zogenaamd bedoeld om de nieuwsfeed 'nog interactiever' te maken. Maar dat is niet zo. De app hoort dat geluid niet te maken. Facebook-moederbedrijf Meta zegt dat dit door een technische fout komt. 

"Hoor je een tjilpend geluid terwijl je door je Facebook-feed op je iPhone scrollt? Jij bent het niet, wij zijn het! En het is een ongelukkige technische fout die we momenteel aan het oplossen zijn", aldus Andy Stone, directeur communicatie van Meta.

Zo schakel je het geluid uit

Maar gelukkig kun je voordat Facebook met een update van zijn app komt, zelf ook het geluid uitschakelen. Het is wel even zoeken in de instellingen, maar dat doe je zo: 

Klik rechtsonder in de app op 'Menu'.

Klik op 'Instellingen en Privacy' en dan weer op 'Instellingen'.

Klik onder het kopje Voorkeuren op 'Media'.

Zet bovenaan de optie 'Geluid in app' uit.

Je hoort dan ook geen geluidjes meer als je de knoppen voor liken, reageren of delen gebruikt. 

Like Bright.nl op Facebook en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.