©Apple

Zoveel apps zijn er nu al voor de Apple Vision Pro

Zoveel apps zijn er nu al voor de Apple Vision Pro

14 februari - 19:34 Laatste update: 21:02

Sinds de Apple-bril Vision Pro werd uitgebracht, zijn er al honderdduizenden exemplaren verkocht. Ontwikkelaars zijn snel aan de slag gegaan met het bouwen van speciale apps voor de headset. Het app-aanbod voor de Vision Pro groeit hard.

Intussen zijn er al meer dan duizend apps speciaal voor de Apple-bril uitgebracht. Dat maakte Greg Joswiak, senior vice president marketing bij Apple, vandaag bekend. Het gaat om apps die specifiek voor de Vision Pro zijn ontwikkeld. In de visionOS App Store zijn in totaal ruim 1,5 miljoen apps beschikbaar. De meeste daarvan zijn echter gewoon apps voor de iPad die in de compatibiliteitsmodus draaien.

Toch is het belangrijk om te vermelden dat een aantal populaire apps nog niet beschikbaar zijn in de visionOS App Store. Het gaat om grote namen als Netflix, Instagram, YouTube en TikTok. Andere bekende apps, zoals HBO Max, NBA en Disney+, zijn wel al te downloaden voor de Vision Pro.

Verkoop beter dan verwacht

De Apple Vision Pro is sinds 2 februari te koop in de VS. Hoewel de slimme bril voorlopig een nicheproduct blijft, zijn de verkoopcijfers beter dan Apple had verwacht.

In de eerste twee weken werden zo’n 200.000 exemplaren vooruitbesteld. Dat terwijl Apple volgens analist Ming-Chi Kuo rekende op tussen de 60.000 en 80.000 stuks. 

Veel ruimte voor verbetering

Ondanks het groter dan verwachte succes, zal het nog een tijdje duren voordat de Vision Pro een mainstream product wordt. Het is de eerste versie en er is volgens reviewers nog veel ruimte voor verbetering. Ook binnen Apple denkt men daar hetzelfde over. Ontwikkelaars binnen het bedrijf verwachten dat het nog vier generaties zal duren voordat de Vision Pro een 'ideale' vorm heeft. 

Onze ervaringen

Wij hebben bij Bright de Apple Vision Pro als een van de eerste media in Nederland al in gebruik. We pakten 'm uitgebreid uit, en vertelden je wat je er in Nederland allemaal mee kan

Luister ook onze nieuwe podcast over onze ervaringen met de Vision Pro. En blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.