De volgende Polestar ontwerp je zelf (maar wel in het heel klein)

De volgende Polestar ontwerp je zelf (maar wel in het heel klein)

20 februari - 17:34

Polestar opent een designcompetitie voor het volgende Polestar model – maar wel in schaal 1 op 64.

Vind jij dat de Polestar 2 een beetje lafjes is of dat de Polestar 4 hoger op de poten had moeten staan? Dan kun je nu zelf een gooi doen naar het uiterlijk van de volgende auto van het merk, al is het wel een kleintje.

Je kunt je briljante schets tussen dinsdag 5 maart tot en met dinsdag 16 april 2024 16.00 uur insturen. De meest veelbelovende inzendingen komen op een shortlist en gaan door naar de volgende fase. Daarin krijgen ze één-op-één coaching van Senior Design Manager Juan Pablo Bernal en andere leden van het Polestar Design-team. Na deze fase wordt er een definitieve shortlist gemaakt en voor september dit jaar weten we wie gewonnen heeft.

Wereldwijd te koop

Het thema is “de verbeeldingskracht uit je jeugd”. Dat moet de inspiratie vormen, maarrrrrr het design-DNA van Polestar moet er wel in verweven worden. Een draak op wielen wordt het dus niet. Niet letterlijk in ieder geval. De enige vereiste is dat Mattel het definitieve ontwerp moet kunnen vertalen naar een gegoten Hot Wheels-schaalmodel (1:64), en visuals moet kunnen produceren die het interieurontwerp van het model laten zien.

Het winnende ontwerp gaat deel uitmaken van de collectie van Hot Wheels die over de hele wereld te koop is. Het wordt het eerste ’Hot Wheels x Polestar’ schaalmodel dat wordt geproduceerd als onderdeel van de samenwerking tussen de twee merken.

Meer over auto's en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.