©Unsplash

WhatsApp Web krijgt betere beveiliging met 'geheime code'

WhatsApp Web krijgt betere beveiliging met 'geheime code'

19 februari - 22:10 Laatste update: 23:23

WhatsApp ontwikkelt een nieuwe functie van zijn webversie die de beveiliging van vergrendelde gesprekken moet verbeteren. Als je die chats in je webbrowser wilt bekijken, moet je binnenkort op WhatsApp Web een toegangscode invoeren. 

Wie wel eens een gevoelig chatgesprek heeft vergrendeld via WhatsApp, zal hebben gemerkt dat daarvoor je vingerafdruk volstaat. Het probleem is alleen dat deze extra beveiliging alleen op je telefoon van toepassing is. Wanneer je hetzelfde chatgesprek op je computer opent, via een webbrowser of desktop-applicatie, is deze vergrendeling niet meer aanwezig. Daar wil Meta, het moederbedrijf van WhatsApp, nu iets aan veranderen.

Zoals in onderstaande screenshot te zien is, zijn WhatsApp-gesprekken op je telefoon momenteel wel te vergrendelen, maar houdt deze vergrendeling geen stand op gekoppelde apparaten. Dat betekent dat als je WhatsApp ook op andere apparaten gebruikt, zoals je computer, dat deze gesprekken gewoon te bekijken zijn, ondanks je deze in de app hebt beveiligd met behulp van je vingerafdruk.  

Voer je geheime code in

Bij gebrek aan een vingerafdrukscanner, zal WhatsApp om je pincode gaan vragen. Hoewel lang niet zo veilig als je vingerafdruk, is het nog altijd een stuk veiliger dan geen beveiliging. Het zal dus een extra laag van beveiliging en privacy bieden voor die gesprekken die je liever extra veilig houdt.

Zelfs als iemand fysieke toegang krijgt tot de computer of het apparaat dat wordt gebruikt voor WhatsApp Web, dan zijn de vergrendelde chats niet te bekijken zonder de 'geheime code', waardoor je privécommunicatie wordt beschermd. Hoewel de webversie van Whatsapp momenteel ook nog geen ondersteuning heeft voor het vergrendelen van chatgesprekken, zal deze functie vermoedelijk tegelijk worden gelanceerd met die van de pincode.

De nieuwe functie is momenteel nog in ontwikkeling en zal beschikbaar zijn in een toekomstige update van WhatsApp Web. In dit screenshot, afkomstig van WABetaInfo, zie je alvast het scherm dat vraagt om het invoeren van je geheime code:

Lees meer nieuws over de WhatsApp en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.