©Annapurna Pictures

Zeldzaam: Netflix plaatst volledige film gratis op YouTube – een goeie zelfs

Zeldzaam: Netflix plaatst volledige film gratis op YouTube – een goeie zelfs

20 februari om 11:51

Netflix wordt steeds duurder en strenger op het delen van wachtwoorden, dus morren we er vooral over. Maar over gratis dingen doen we niet flauw: Netflix heeft de volledige animatiefilm Nimona op YouTube gezet.

Nimona is een wervelende animatiefilm die afgelopen zomer pas op Netflix verscheen. De film is een grote kanshebber voor de prijs van beste animatiefilm bij de Critics' Choice Awards en de Academy Awards. De film draait om het personage Nimona, vertolkt door Chloë Grace Moretz. Nimona is een shapeshifter en kan dus van gedaante veranderen. De film speelt zich af in een boeiende wereld die de middeleeuwen mixt met allerlei futuristische snufjes.

De film kent een omstreden geschiedenis. Nimona werd eerst ontwikkeld door Blue Sky Studio's, onderdeel van 21st Century Fox. Dat werd overgenomen door Disney, dat Blue Sky sloot en niks zag in de doorontwikkeling van Nimona. Indie-filmlabel Annapurna Pictures wilde de film wel graag hebben, liet de makers hem verder ontwikkelen en Netflix kreeg uiteindelijk de distributierechten. Disney zou volgens de makers al tegen de film geweest zijn vanwege LHBT-thema's die behandeld worden in de film. En nu staat 'ie dus helemaal gratis op Netflix.

Meer Netflix en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.