©Unsplash

Praten met je PDF: deze handige AI-functies komen naar Adobe Acrobat

Praten met je PDF: deze handige AI-functies komen naar Adobe Acrobat

20 februari - 23:00 Laatste update: 23:03

Er is straks geen enkel programma meer zonder een AI-chatbot. Adobe voegt nu ook generatieve AI toe aan zijn bekende PDF-software Acrobat. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt.

Generatieve AI wordt in Adobe Acrobat vooral gebruikt om informatie in lange documenten makkelijker vindbaar en begrijpelijk te maken. De tool kan vragen beantwoorden over de inhoud van documenten, samenvattingen maken en aanbevelingen doen op basis van de inhoud. Vooral voor tijdrovende bezigheden moet de AI-assistent handig zijn.

Verder kan je klikbare links maken die rechtstreeks naar specifieke informatie leiden, zodat je zelf kan checken of informatie die de assistent je geeft ook echt klopt. In een filmpje toont Adobe hoe de tool gebruikt kan worden om teksten te schrijven voor e-mails, presentaties en andere zaken.

AI niet getraind met jouw data

De tool kan gebruikt worden met alle documentformaten die in Adobe geopend kunnen worden, zoals Powerpoint- en Word-documenten. Adobe benadrukt dat de chatbot geen data van documenten zal opslaan.

Ook zal die informatie niet gebruikt worden om de assistent te trainen 'zonder goedkeuring' van klanten. Mogelijk zal je dus wel kunnen kiezen om informatie te delen, maar veel vertelt Adobe hier nog niet over.

Apart abonnement

De Adobe AI-assistent is vanaf vandaag in bèta beschikbaar voor gebruikers met een Acrobat-abonnement, zegt het bedrijf in een persbericht. Momenteel kost dat nog niets extra, maar zodra de definitieve versie uitkomt, zal er een apart abonnement voor komen. Dat vertelde Abhigyan Modi, senior vice president Adobe Document Cloud, aan The Verge. Het is nog niet bekend wanneer dat zal gebeuren of hoeveel een abonnement zal kosten. 

Vorig jaar voegde Adobe ook al meerdere AI-functies toe aan onder meer Photoshop en Premiere.

Lees meer over chatbots en mis niets met onze nieuwsbrief.