© Unsplash

Gaat Threads steeds meer op Facebook lijken?

Gaat Threads steeds meer op Facebook lijken?

22 februari - 13:09 Laatste update: 19:20

Meta wil het makkelijker maken om zowel je accounts op Threads als op Facebook te beheren. Een nieuwe functie zorgt ervoor dat je straks op beide tegelijkertijd berichten kunt plaatsen.

Op het moment wordt de cross-post-functie nog getest bij een kleine groep gebruikers, bevestigt het bedrijf tegenover TechCrunch. Uit die test moet blijken wanneer Meta de functie voor iedereen beschikbaar zal stellen.

Een vergelijkbare optie bestaat al langer in bijvoorbeeld Instagram, waarbinnen je ook je foto’s en video’s naar Facebook kunt sturen. Het bedrijf kwam ook al eens onder vuur omdat Threads-berichten automatisch op Instagram verschenen, waarna later een schakelaar werd toegevoegd om dit herposten uit te schakelen.

Een soort tweede Facebook

Hoewel het voor velen makkelijk is als ze posts op zowel Facebook als Threads kunnen plaatsen, brengt het ook een breder risico mee: de kans is groter dat Threads straks verandert in een soort tweede Facebook, met exact hetzelfde soort content dat je daar vindt.

Threads is sinds vorig jaar ook in Europa beschikbaar. Het sociale netwerk groeit als kool: in de eerste drie maanden dat de app in de Verenigde Staten verscheen, had hij al 100 miljoen actieve gebruikers. Topman Mark Zuckerberg denkt dat er een goede kans is dat het netwerk in enkele jaren de 1 miljard gebruikers aantikt.

Lees meer over Threads en abonneer op onze nieuwsbrief.