©Apple

Apple geeft eerste apparaat een opvouwbaar scherm, maar de iPhone 'nog niet'

Apple geeft eerste apparaat een opvouwbaar scherm, maar de iPhone 'nog niet'

22 februari - 22:42

Apple is al langer aan het werk om een opvouwbaar scherm te ontwikkelen. De eerste generatie van dit nieuwe scherm zou niet eerst in een vouwbare iPhone komen te zitten, maar in een ander Apple-apparaat.

Volgens bronnen bij Taiwanese leveranciers zit het eerste vouwbare scherm van Apple in een toekomstige iPad of Macbook. Dit bevestigt eerdere geruchten dat Apple zijn vouwscherm eerst zou testen bij grotere apparaten dan de iPhone. De Taiwaneses krant DigiTimes meldt dat Apple werkt aan de ontwerpen voor dit eerste apparaat met een vouwbaar scherm. Na die ontwerpfase volgt het plannen voor de massaproductie. 

Alleen het beste is goed genoeg

De reden dat Apple vooralsnog geen iPhone of iPad met een vouwbaar scherm heeft uitgebracht, is waarschijnlijk dat het bedrijf hoge eisen aan het product stelt. Apple wil niet zijn associatie met topkwaliteit kwijtraken. Daarom is het bedrijf achter de schermen hard bezig, en lijkt het zelfs wat engineers van de Vision Pro af te hebben gehaald om aan de nieuwe foldable te werken.

Onlangs kwam naar buiten dat Apple al wel werkende prototypes van een opvouwbare iPhone heeft ontwikkeld en dat het interne project doorgaat. Maar wanneer Apple de concurrentie met Samsung aangaat op het gebied van vouwtelefoons is nog niet zeker. Het eerste Apple-apparaat met een opvouwbaar scherm laat nog op zich wachten en zou niet eerder dan eind 2025 verschijnen. 

Lees meer over Apple, of abonneer je op onze nieuwsbrief.