©Dave Sparks

Tesla Cybertruck met rupsbanden in de sneeuw: dit lijkt wel een tank

Tesla Cybertruck met rupsbanden in de sneeuw: dit lijkt wel een tank

26 februari - 12:52 Laatste update: 19:37

Elon Musk beschreef de Cybertruck ooit als een 'tank geïnspireerd door Blade Runner'. Nu iemand er ook rupsbanden onder heeft geschroefd, gaat die vergelijking pas echt op.

Monteur Dave Sparks heeft een populair YouTube-kanaal onder de naam HeavyDSparks, waarop hij op gekke wijze allerlei voertuigen aanpast. Bij een nieuwe video neemt hij de Cybertruck onder handen door een rupsband bij ieder wiel te bevestigen.

De video staat nog niet online, maar op het kanaal van Sparks is al te zien hoe de aangepaste Cybertruck door de sneeuw rijdt:

Geholpen door Tesla 

Sparks werkte voor de video samen met Tesla, dat hem bijstond bij het installeren van de rupsbanden. "Ze waarderen coole dingen net als ons en hebben daarmee mijn respect verdiend", schrijft de videomaker op YouTube.

Hoewel het er gaaf uitziet, is het de vraag of rupsbanden onder een Cybertruck ook echt een goed idee zijn. Het schijnt dat bij een testrit het ophangsysteem onder de auto kapot is gegaan, vermoedelijk omdat de rupsbanden op andere manier ballast bieden.

Lees meer over Tesla en abonneer op onze nieuwsbrief.