© Tesla

Nieuwe Tesla Roadster rijdt in minder dan 1 seconde van 0 naar 100: 'Verbluffend'

Nieuwe Tesla Roadster rijdt in minder dan 1 seconde van 0 naar 100: 'Verbluffend'

28 februari - 21:08

De tweede generatie van de Tesla Roadster werd in 2017 al aangekondigd. Sindsdien zijn er weinig updates over de elektrische auto naar buiten gekomen. Vandaag lichtte Elon Musk echter het tipje van de sluier op. En hij deed, zoals we Musk kennen, weer een paar opvallende uitspraken. 

De volgende Tesla Roadster zal van 0 naar 100 kilometer per uur versnellen in minder dan één seconde. Dat zei Elon Musk in een post op X. "En dat is het minst interessante deel", voegde de excentrieke miljardair daar aan toe. Musk zei dat het bedrijf woensdag 'de ontwerpdoelstellingen voor de nieuwe Tesla Roadster radicaal verhoogd' heeft en dat Tesla daarvoor met SpaceX samenwerkt. "Er zal nooit meer zo'n auto zijn, als je het al een auto kunt noemen", klopt hij zichzelf op de borst. 

'Meest verbluffende productdemo ooit'

Musk gaf ook wat updates over een mogelijke releasedatum. Volgens de zakenman is het productieontwerp inmiddels klaar en zal de auto eind dit jaar worden onthuld.

Volgens Musk kan de demo van de nieuwe Roadster 'de meest verbluffende productdemo aller tijden' worden. De nieuwe Roadster zal in 2025 aan de eerste klanten geleverd worden. 

Steeds ambitieuzer

In 2017 mikte Tesla nog op een toen al ambitieuze 0-naar-100-tijd van 1,9 seconden voor de nieuwe Roadster. In 2021 deed Musk daar een schepje bovenop, door te beweren dat de auto met een 'optioneel SpaceX-raketpakket' de 100 km/u op 1,1 seconden zou halen. In andere wilde uitspraken suggereerde Musk zelfs dat de auto 'korte sprongetjes' zou kunnen maken.

Ter vergelijking: de snelst accelererende straatlegale auto in de wereld, de Dodge Challenger SRT Demon 170, haalt de 100 kilometer per uur in 1,66 seconden. De Tesla Model S Plaid doet dat in 2,1 seconden. 

Meer over elektrische auto's, en mis niks met onze Bright-app.