© Unsplash

Dit is de veiligste Tesla tijdens een auto-ongeluk

Dit is de veiligste Tesla tijdens een auto-ongeluk

28 februari - 09:55

De Tesla Model Y uit 2024 heeft de hoogst haalbare score gehaald bij een crashtest, wat betekent dat deze auto je zo goed mogelijk beschermt tijdens een potentieel ongeluk.

De test werd uitgevoerd door de Insurance Institute for Highway Safety (IIHS), een Amerikaanse organisatie die de veiligheid van alle auto’s test. Dat meldt Electrek.

Zij hebben de auto een 'top safety pick +'-score uitgereikt, iets dat ze eerder alleen bij één andere elektrische auto deden, de Hyundai Ioniq 6. Het maakt dit de veiligste Tesla die de organisatie tot dusver heeft getest.

De auto scoorde in bijna alle categorieën een score van 'Good', het hoogst haalbare. Alleen de riem achterin de auto kreeg een iets lagere score van 'Acceptable', waarbij werd gekeken naar de bevestiging voor kinderen.

Hogere vereisten

De hoge score voor Tesla is in 2024 extra knap, benadrukt IIHS-baas David Harkey: "We hebben de strengere regels gevolgd die we vorig jaar hebben geïntroduceerd. (...) De winnaars van dit jaar steken er echt bovenuit, met het hoogst mogelijke niveau in veiligheid voor zowel passagiers als andere mensen op de weg."

Eerder bleek dat de gefacelifte Tesla Model Y in Europa nog even op zich laat wachten. Dat heeft alles te maken met de fabrieken in Berlijn waar de Model Y wordt gemaakt, waarbij nog onduidelijk is wanneer ze nieuwe apparatuur krijgen om de verbeterde auto te produceren.

Lees meer over elektrisch rijden en abonneer op onze nieuwsbrief.