© Pexels

Huh, Spotify voorspelt je toekomst? Probeer deze nieuwe functie maar

Huh, Spotify voorspelt je toekomst? Probeer deze nieuwe functie maar

29 februari - 21:04

Ja, je leest het goed: Spotify is helderziend geworden. Met een nieuwe grappige functie wil de streamingdienst je een antwoord geven op belangrijke vragen. En dat antwoord komt – hoe kan het ook anders – in de vorm van een liedje.

Je kan de nieuwe functie genaamd Song Psychic in de app openen, waar je persoonlijke 'muziekmedium' verschijnt. Om van start te gaan, kies je een van de negen vraagcategorieën. Als je hierop klikt, kan je een vraag typen of een willekeurige vraag uit die categorie kiezen. Een van de categorieën is 'Mijn toekomst'.

Helaas kan je niet alle vragen stellen, maar is er een beperkte lijst beschikbaar. De 'kosmos' denkt vervolgens even na over je vraag en geeft je een liedje als antwoord. En het liedje kan je natuurlijk meteen afspelen op Spotify.

Wat eten we als lunch?

Wij hebben het natuurlijk ook even geprobeerd, en gevraagd wat we als lunch moeten eten. Het antwoord is verrassend duidelijk voor een medium: het liedje dat wordt aangeraden is 'Waffle House' van de Jonas Brothers.

Korreltje zout

Wil je het zelf proberen? Dan kan je naar spotify.com/songpsychic gaan, waarna de app opent en je de instructies kan volgen.

Spotify geeft wel aan dat het universum niet altijd betrouwbaar is, dus dat je de antwoorden die je krijgt misschien met een korreltje zout moet nemen. Toch kan je het universum natuurlijk ook niet helemaal negeren: dat worden wafels bij de lunch…

Lees meer over Spotify en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.