©Renault

Noodgreep: Renault en Volkswagen maken mogelijk samen een kleine elektrische auto

Noodgreep: Renault en Volkswagen maken mogelijk samen een kleine elektrische auto

29 februari om 22:08
Laatste update: 29 februari om 22:23

Renault zegt dat het met zijn grote concurrent Volkswagen praat over het gezamenlijk produceren van een kleine elektrische auto. De bedrijven zouden zich met de elektrische mini-auto richten op de Europese markt. 

Renault-baas Luca de Meo heeft op de grote autobeurs in Genève bevestigd dat de Franse autofabrikant 'goede gesprekken' voert met Volkswagen over het samen produceren van een kleine elektrische auto. 

Samenwerken lijkt ook wel noodzakelijk te zijn, want het gaat niet al te best met de elektrische auto's van Europese fabrikanten. Ze worden ingehaald door concurrenten als Tesla en het Chinese BYD. En hoewel Tesla in Europa de meeste elektrische auto’s verkoopt van alle merken, is de beurskoers van bedrijf dit jaar ook fors gedaald.  

Kosten besparen

Automerken moeten aan de slag om elektrische auto's nog aantrekkelijker te maken, vooral door betaalbare EV's te lanceren. Renault wil daarom graag EV’s produceren die ongeveer even veel kosten als een 'gewone' brandstofauto.

Het Franse bedrijf is van plan om in 2026 een elektrische Twingo mini-auto uit te brengen. Deze auto zou een verkorte versie van de architectuur van de Renault 5 moeten gebruiken. Bovendien zal Renault een goedkopere versie van de li-ion batterij gaan gebruiken in de auto. Zo moet de prijs van de Twingo uiteindelijk onder de 20.000 euro belanden.

Open voor meer automerken

Renault lijkt overigens niet per se met Volkswagen samen te willen werken. Mogelijk valt de keuze uiteindelijk op een ander automerk, aangezien de CEO zei dat hij 'openstaat voor iedereen die mee wil doen'. Met welke andere partijen De Meo onderhandelt, wilde hij niet zeggen.  

Lees meer over elektrische auto’s, of abonneer je op onze nieuwsbrief.