©Apple

'Apple annuleert microled-projecten, inclusief nieuwe Apple Watch Ultra'

'Apple annuleert microled-projecten, inclusief nieuwe Apple Watch Ultra'

1 maart - 16:28

Het lijkt erop dat Apple het nog te vroeg vindt voor microled-schermen, want een Apple Watch Ultra met deze technologie en andere producten zouden zijn geannuleerd.

Het rommelde eerder deze week al bij Apple-leverancier AMS-Osram. Het bedrijf kondigde aan zijn microled-strategie opnieuw te beoordelen, omdat een "hoeksteenproject" onverwachts was geannuleerd.

Bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo bevestigt nu dat dit om een volgende versie van de Apple Watch Ultra ging. Apple zou er achter zijn gekomen dat microled niet genoeg waarde toevoegt aan de smartwatch en de productiekosten te hoog zijn om het economisch rendabel te maken.

Nog te vroeg voor microled

Kuo vertelt op X hoe Apple veel mensen heeft ontslagen van het microled-ontwikkelteam, en dat er op dit moment aan geen enkel microled-project meer wordt gewerkt. "Het is ongetwijfeld een grote tegenslag voor Apple, dat hoopt de volgende generatie displaytechnologie te bezitten om zijn producten competitiever te maken".

Microled wordt gezien als de opvolger van oled. Microled geeft betere beeldkwaliteit en vraagt minder stroom. Op termijn zal deze technologie waarschijnlijk gemeengoed worden, maar het lijkt nu nog te vroeg. Oled had ook een lange aanloop nodig, en is pas de laatste paar jaar stukken betaalbaarder geworden.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor iOS of Android.