©Unsplash

Comics op je e-reader? ‘Amazon Kindle met kleurenscherm komt in 2025’

Comics op je e-reader? ‘Amazon Kindle met kleurenscherm komt in 2025’

4 maart - 11:24

De populaire e-reader Kindle bekent letterlijk kleur, want volgens een nieuw gerucht blijkt dat Amazon verschillende versies van de e-reader met kleureninkt ontwikkelt. Een lancering staat gepland voor 2025.

Het gerucht wordt gemeld door TechNews die als bron de betrouwbare TF-Securities analist  Ming-Chi Kuo noemt. Kuo verwacht dat Amazon een 6 inch en 10 inch Kindle gaat onthullen, met E Ink ACeP technologie. Dat zorgt voor een aanzienlijk beter contrast dan dat huidige e-readers met kleureninkt kunnen tonen. De E Ink ACeP technologie gebruikt vier kleurendeeltjes en geen kleurenfilter.

Hoge prijzen voor de nieuwe Kindle

De nieuwe technologie komt wel met een flinke prijs. Kuo verwacht dat de Amazon Kindle met kleureninkt een prijskaartje krijgt dat zo’n 40 tot 60 procent hoger ligt dan de huidige versies. De goedkoopste Kindle is nu 109,99 euro. Boekenwurmen lijken het er wel voor over te hebben, want e-readers met kleur gaan een significante groei doormaken. Er wordt verwacht dat ze zo’n 8 tot 10 procent van de markt uitmaken, aan het einde van dit jaar.

Kleurenrace

Daarbij komt dat Amazons concurrenten niet stilzitten. Rakuten, Kobo en ReMarkable werken ook al aan e-readers met kleureninkt. TechNews meldt dat de productie van hun modellen later dit jaar start; er komt dus een heuse kleurenrace aan voor e-readers. Wij zochten eerder al de beste e-readers van het moment uit.

Lees meer over e-readers of blijf op de hoogte via de gratis Bright Nieuwsbrief.