© SwitchBot

SwitchBot brengt Pro-versie uit van slim slot: sneller op slot en langere accu

SwitchBot brengt Pro-versie uit van slim slot: sneller op slot en langere accu

7 maart - 13:21

Smarthomefabrikant SwitchBot heeft zijn slimme slot een upgrade gegeven. De nieuwe editie heeft een fraaiere behuizing en langere accuduur - maar het belangrijkst is misschien wel de ondersteuning voor Matter.

SwitchBot verkoopt al een tijdje zijn SwitchBot Lock, een slim slot dat je bovenop je bestaande sleutelgat bevestigt. Feitelijk is het een robotje dat de sleutel in je cylinder ronddraait, zodat je hem op afstand kunt bedienen. Het is een concurrent voor onder andere het slimme slot van Nuki die vergelijkbaar werkt.

De nieuwe SwitchBot Lock Pro heeft een aluminium behuizing waardoor hij luxer op je deur oogt. Een magneetje houdt de accudeur op zijn plek, zodat je die makkelijker loswrikt als het tijd is voor nieuwe batterijen.

Matter via een hub

Het slot zelf verbindt via bluetooth rechtstreeks met je smartphone. Wil je hem op je wifi-netwerk hangen, dan heb je daar een los verkrijgbare hub voor nodig. Die hub is ook vereist als je het slot wil laten werken met Matter, zodat het makkelijker samenwerkt met allerlei andere smarthomegadgets.

De Amerikaanse variant van het slot zit ook een stuk steviger op je deur: daar zit hij niet langer bovenop je cylinder bevestigd, maar vervangt hij het metaal op de deur en schroef je hem vast. Dat lijkt bij de Europese variant helaas niet het geval: hier klem je de gadget nog steeds op je slot, wat betekent dat je hem na een tijdje soms weer een beetje moet aanschroeven.

Lees meer over smarthome en abonneer op onze nieuwsbrief.