Deze nieuwe functie van Uber Eats is vooral in de zomer handig

© Uber

Deze nieuwe functie van Uber Eats is vooral in de zomer handig
7 maart om 21:19
Laatste update: 7 maart om 23:38

Als het binnenkort weer warmer wordt, zitten de parken weer vol met picknickers. Voor wie niets wil meenemen maar wel iets wil eten in het park, heeft Uber Eats een handige nieuwe functie.

Met de optie 'Live locatie delen' wil Uber het makkelijker maken om op plekken te bezorgen die normaal problematisch zijn. Je kon al eerder aangeven om je bestelling op een plek buiten te bezorgen of voor de deur. Maar zit je bijvoorbeeld met heel veel mensen in een park, dan weet de bezorger natuurlijk niet precies wie er iets besteld heeft.

Binnen 100 meter

Om dat op te lossen zal de app nu je live locatie delen met de bezorger op het moment dat die over drie minuten bij je is én jij je binnen 100 meter van de bezorglocatie bevindt. Zo kan de bezorger het eten ook correct bezorgen als je in het park zit of als je vanuit een groot appartementencomplex bestelt. Domino’s en Uber Rides hadden deze functie ook al.

Overigens kan je er ook altijd voor kiezen om het delen van je locatie uit te zetten, maar misschien wordt je eten dan wel koud bezorgd omdat de bezorger je niet kon vinden.

Lees meer over Uber, of abonneer je op onze nieuwsbrief.