©Rivian

Deze elektrische auto kan in een tiny house veranderen

Deze elektrische auto kan in een tiny house veranderen

10 maart - 13:15

Rivian heeft eerder deze week zijn nieuwe auto’s onthuld, maar nu laat het ook zien dat je er een soort tiny house van kunt maken, al noemt het het zelf een boomhut. Voor de Rivian R2 kun je straks namelijk diverse 'accessoires' kopen die de auto omtoveren in veel meer dan alleen een elektrische bolide.

Zo heeft Rivian een tent ontwikkeld die je op het dak kunt opzetten. Rivian noemt dit de treehouse (boomhut) en tijdens een evenement in Californië deze week werd deze oplossing getoond. Het is een soort upgrade van de Yakima-tent die voor de R1T is gemaakt, een eerdere auto van Rivian. Echter is het niet een tent zoals je die zelf zou opzetten deze zomer in Frankrijk: het is een hardshell tent, waardoor het meer een tiny house lijkt.

Rivian Treehouse

De tent ziet er heel modern uit en heeft grote ramen. Die gaan gepaard met een rolluik voor privacy, al heeft die eigenlijk als functie een scherm te zijn om content op te projecteren. Je kunt een beamer aansluiten op de elektriciteit van de auto en zo op het dak van je auto liggen en een film kijken, of een Bright-video bijvoorbeeld. Er zit ook een ventilator in de tent en verlichting, waardoor het dus veel luxer is dan een gewone tent.

Het geheel ziet er ook aanzienlijk moderner uit en lijkt op diverse tiny house-designs. Mis je nog een keuken? Geen probleem, want er komt ook een opslagbox bij die je aan de achterkant van de auto vastmaakt voor het vervoeren van extra spullen, maar ook kan die fungeren als een keuken met een watertank, koeling en kookmogelijkheden. Wel is het de vraag wat zoiets zal kosten. We schreven eerder al dat de Rivian R2 ongeveer 45.000 dollar kost, dus deze extra zal niet heel goedkoop zijn. 

Tentsla

De auto moet het gaan opnemen tegen Tesla’s Model Y. Tesla heeft nog geen officiële tent voor zijn normale auto’s, al bestaat er wel een startup die Tentsla heet en tenten maakt voor de Model Y. Bovendien heeft Tesla voor de Cybertruck wel een Basecamp verkrijgbaar à 2.975 dollar, al is die lang niet zo luxe als de boomhut die Rivian nu heeft getoond. De R2 verschijnt in 2026 in Noord-Amerika en in 2027 in Nederland, dus voordat we op de camping dit soort bijzondere tiny houses gaan zien, duurt nog even.

Lees meer over elektrische auto's en abonneer op onze nieuwsbrief.