Het is Mario-dag: nieuwe animatiefilm van Super Mario Bros. onthuld

©Nintendo

Het is Mario-dag: nieuwe animatiefilm van Super Mario Bros. onthuld
10 maart om 15:40

Nintendo en Illumination hebben een nieuwe animatiefilm van Super Mario Bros. aangekondigd. De eerste Super Mario Bros.-film was een groot succes en bracht wereldwijd maar liefst 1 miljard dollar op: geen wonder dus dat het gamebedrijf en de animatiefilmmakers er brood in zien om de avonturen van het Nintendo-boegbeeld opvolging te geven. 

Het is niet toevallig dat deze aankondiging vandaag komt: 10 maart, dus March 10 is afgekort Mar 10 en dat spelt Mario: 10 maart is elk jaar een dag waarop alles rondom de Mario-franchise wordt gevierd. Zo heeft Lego een drietal nieuwe Lego Mario-sets aangekondigd op basis van de trein van Bowser, het kasteel van Princess Peach en het spookhuis van King Boo. Deze sets verschijnen op 1 augustus, maar er werd ook nog een Lego-set van Mario Kart geteaset die pas in 2025 zijn opwachting maakt. 

Nieuwe Mario-film

Nintendo zelf komt met meerdere aankondigingen. Zo onthulde het de releasedatum van Paper Mario: The Thousand-Year Door, dat op 23 mei verschijnt, naast de releasedatum van Luigi’s Mansion 2 HD, dat op 27 juni verschijnt. De grootste aankondiging die zowel game- als filmliefhebbers aangaat, dat is echter het feit dat het samen met Illumination nog een keer een animatiefilm met Mario maakt. De datum dat die film in de bioscoop draait laat nog even op zich wachten, want dat is op 3 april 2026 in de Verenigde Staten en later die maand in de rest van de wereld.

Chris Meledandri, de oprichter van Illumination, en Shigeru Miyamoto, de geestelijk vader van Mario en topman bij Nintendo, zijn betrokken als producenten. De regie is net als bij de vorige Mario-animatiefilm in handen van Aaron Horvath en Michael Jelenic, terwijl Matthew Fogel wederom als schrijver verantwoordelijk is voor het script. Verder is er niets onthuld over de film, behalve dat de prent als doel heeft om een glimlach op ieders gezicht te toveren. In ieder geval wordt er niet specifiek genoemd dat het om een opvolger gaat, maar om een nieuwe film gebaseerd op de wereld van Super Mario Bros. 

Mario-dag

Als kers op de taart kondigde Nintendo aan dat er dinsdag drie handheldgames van de Game Boy en Game Boy Color richting de Switch komen (via Nintendo Switch Online), namelijk puzzelspel Dr. Mario en de sportspellen Mario en Mario Tennis.

Lees meer over Nintendo en abonneer op onze nieuwsbrief.