©Samsung

Nieuwe midrange smartphones van Samsung bieden iets meer luxe

Nieuwe midrange smartphones van Samsung bieden iets meer luxe

11 maart - 11:20

Samsung heeft de Galaxy A55 en de Galaxy A35 officieel onthuld: kleine upgrades met een beetje extra luxe. 

De Galaxy A55 is de opvolger van de A54 en krijgt voor het eerst een metalen frame, waardoor het toestel een meer luxe uitstraling heeft. De voor- en achterkant zijn van glas gemaakt.

Qua specs levert de Galaxy A55 een kleine upgrade. Het toestel heeft een iets groter 6,6 inch-scherm met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels en een ververssnelheid van 120Hz. Onder de kap zit een snellere Exynos 1480-processor en nog steeds 8GB werkgeheugen. Je hebt de keuze uit 128Gb of 256GB opslagruimte.

Hoewel de camera's qua specs niet beter lijken, met een 50 megapixel-hoofdcamera, 12 megapixel-groothoeklens en 5 megapixel-macrolens, belooft Samsung wel dat je er betere foto's mee maakt in slechte lichtomstandigheden.

Galaxy A35

De nieuwe Galaxy A35 lijkt enorm op de Galaxy A55, maar is een stukje goedkoper door mindere hardware. Zo vind je onder de kap de chip die vorig jaar nog in de Galaxy A54 zat, zijn de camera's minder goed en is het frame gemaakt van plastic.

Vergeleken met voorganger A34 is de A35 toch een aardige upgrade. Zo heeft het toestel nu een gaatje in het scherm voor de selfiecamera, een glazen achterkant en een verbeterde schermhelderheid.

Prijzen en beschikbaarheid

Beide toestellen draaien op Android 14, met het laagje One UI 6.1 er overheen. Samsung belooft tot vier nieuwe versies van Android naar deze toestellen uit te rollen, met vijf jaar aan beveiligingsupdates.

De Galaxy A55 kost 479 euro voor de versie met 128GB opslagruimte. Wil je die ruimte verdubbelen, dan betaal je 529 euro. De Galaxy A35 kost 379 euro. Ook bij dit toestel krijg je de mogelijkheid om die ruimte te verdubbelen, maar dan betaal je 449 euro.

Beide smartphones zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in de kleuren Awesome Iceblue, Awesome Navy, Awesome Lilac en Awesome Lemon. Tot en met 14 april krijg je bij de aankoop van één van deze toestellen gratis Galaxy Buds FE-oordopjes erbij.