©91mobiles

iPhone 16 Pro krijgt een nieuw ontwerp: de grootste verandering in jaren?

iPhone 16 Pro krijgt een nieuw ontwerp: de grootste verandering in jaren?

11 maart - 21:22

Steeds meer details over de nieuwe iPhone 16 lekken uit. Dit keer gaat het om het vermeende design van de nieuwe iPhone 16 Pro. Die nieuwe iPhone lijkt een speciale knop aan de zijkant te krijgen, bedoeld voor het maken van foto's. Ook zou Apple de cameramodule een nieuw ontwerp geven.

Er komt iedere keer weer een nieuw puzzelstukje bij die het beeld van de nieuwe iPhone 16 duidelijker en vollediger maakt. Het uitgelekte CAD-ontwerp, zoals hieronder te zien is, toont de behuizing en de lay-out van de knoppen.

Dit ontwerp is bedoeld voor fabrikanten van accessoires, zoals hoesjes, om hun productie tijdig op gang te brengen. Het is dus alleszins nog niet bedoeld voor de buitenwereld, maar veranderingen in de iPhone trekken natuurlijk de aandacht.

Selfie-knop

Voor wie nog geheel trouw de knop op het scherm indrukt om een selfie te maken, of krampachtig de volumeknoppen aan de zijkant gebruikt, zal in ieder geval blij zijn om te horen dat de nieuwe knop selfies gemakkelijker zal maken. Zo zit de knop namelijk handzaam onder de vergrendelknop. 

De Capture-knop zou drukgevoelig zijn, wat handig kan zijn om de focus aan te passen en in en uit te zoomen.

Actieknop

Overigens verklapt het ontwerp ook de nieuwe positie van de actieknop, de knop die werd toegevoegd in de iPhone 15 Pro (Max). Deze knop kun je instellen om specifieke apps of opdrachten uit te voeren op je iPhone, zoals het aanzetten van de zaklamp of het openen van de camera.

Nóg groter?

Een eigenschap van een CAD-ontwerp, dat gelekt is door 91mobiles, is dat deze zeer gedetailleerd de afmetingen toont, het moet immers overgenomen kunnen worden door de fabrikanten van hoesjes. Hieruit kunnen we afleiden hoe groot de iPhone 16 Pro zal zijn, namelijk: 149,6 x 71,4 x 8,4 mm. Ter vergelijking, de huidige iPhone 15 Pro heeft een formaat van 146,6 x 70,6 x 8,25 mm.

Het nieuwe model zal dus nog groter worden dan zijn voorganger. Dit heeft met name het voordeel dat deze ruimere behuizing in staat is om meer componenten een plaats te geven, wat het apparaatje in zijn geheel weer beter maakt.

Camera-eiland op de schop

Andere uitgelekte CAD-ontwerpen van de iPhone 16, gedeeld door Majin Bu, tonen een herontworpen cameramodule, waarbij de camerasensoren verticaal worden geplaatst, vergelijkbaar met de iPhone X. 

Lees meer iPhone-nieuws en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.