©Unsplash

iPhone-apps straks ook via websites te downloaden

iPhone-apps straks ook via websites te downloaden

12 maart - 13:00

Apple maakt het mogelijk om iPhone-apps ook via websites te downloaden en niet alleen via alternatieve appwinkels. Deze apps moeten wel aan specifieke criteria voldoen.

Apple past zijn regels voor alternatieve appwinkels nog verder aan om te voldoen aan de Digital Markets Act. Zo wordt het vanaf de lente mogelijk om apps direct via een website te downloaden en te installeren. Gebruikers moeten wel eerst in de instellingen van hun iPhone duiken om de appmaker goed te keuren.

Enkel geautoriseerde ontwikkelaars krijgen toegang tot de API om hun apps op een website te plaatsen. Apple zegt daarnaast dat deze apps aan specifieke criteria moeten voldoen om gebruikers te beschermen, maar wat die criteria precies zijn is niet duidelijk. Er moet in ieder geval een vorm van klantenservice en de mogelijkheid tot restitutie aangeboden worden.

Enkel eigen apps

Daarnaast mochten alternatieve appwinkels tot nu toe alleen eigen apps aanbieden in combinatie met apps van andere partijen. Vanaf nu mogen deze appwinkels ook de schappen vullen met enkel eigen producties.

De laatste kleine aanpassing is dat zodra gebruikers van een app naar een website worden gestuurd om te betalen, de appmaker nu zelf mag bepalen hoe aanbiedingen worden vormgegeven. Aanvankelijk moesten appmakers verplicht het ontwerp van Apple gebruiken.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.