©Unsplash

Apple slaat Nederland weer over: fietsroutes in Kaarten-app wel voor België

Apple slaat Nederland weer over: fietsroutes in Kaarten-app wel voor België

12 maart - 15:53

Fietsland Nederland wordt nog even overgeslagen bij Apple, want fietsroutes in de Kaarten-app zijn vanaf nu beschikbaar in België, Oostenrijk en Zweden.

Alle landen om ons heen krijgen de optie om fietsroutes te plannen via Apple Kaarten, behalve Nederland. De functie werkt ook al in Duitsland en Frankrijk, en de hoofdsteden van Spanje en Engeland. Buiten Europa kun je met Apple op de fiets stappen als je in de Verenigde Staten, Japan of China woont.

Mogelijk duurt het wat langer om Nederland toe te voegen, omdat de fietsroutes hier een stuk complexer zijn dan in andere landen.

Instructies op Apple Watch

Zodra de optie hier ook actief wordt, of je in één van de eerder genoemde landen fietst, kun je de Kaarten-app gebruiken om je route te plannen. Daarbij worden niet enkel fietspaden gebruikt, maar ook wegen die fietsvriendelijk zijn. Tijdens het fietsen kun je dan via de Apple Watch instructies bekijken.

Bij langere routes krijg je meerdere opties om uit te kiezen. Daarbij wordt ook aangegeven hoeveel heuvels je tegenkomt onderweg, al zal Apple Kaarten daar in Nederland niet veel werk aan hebben.

Lees meer over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor iOS of Android.