Netflix verstopt meer dan 1.000 extra films en series voor Nederlandse kijkers

Netflix verstopt meer dan 1.000 extra films en series voor Nederlandse kijkers
14 maart om 16:06
Laatste update: 14 maart om 21:36

Netflix heeft duizenden films en series, maar nu blijkt dat ze er ook een enorm aantal verstoppen voor Nederlandse kijkers. Gelukkig kun je heel erg makkelijk via je accountinstellingen alsnog toegang krijgen tot de extra titels.

Volgens onderzoek van Streamwijzer gaat het om wel 1.133 films en series die Netflix verbergt voor abonnees met Nederlandse taalinstellingen. Dat is 16,3 procent meer kijkaanbod! Een woordvoerder van de streamingdienst geeft ook een verklaring voor het verstoppen van de films en series:

“Als we geen ondertiteling of nasynchronisatie beschikbaar hebben voor een titel in de taal die een lid voor zijn profiel heeft ingesteld, is die titel niet zichtbaar. De reden hiervoor is dat we ervan uitgaan dat leden het niet prettig vinden wanneer ze niet van de titel in hun eigen taal kunnen genieten.”

Zo vind je de verborgen Netflix-titels

De films en series hebben dus geen Nederlandse ondertiteling, maar je kunt wel Engelse ondertiteling instellen. Als je goed Engels kan lezen, moet je vooral je taalinstellingen aanpassen naar die taal, want dan krijg je gewoon toegang tot het hele aanbod. Dat doe je via je accountinstellingen en dan onder je profiel de taal wijzigen van Nederlands naar Engels.

Streamwijzer deed vier jaar geleden ook al onderzoek naar verborgen Netflix-content, maar toen ging het nog om tientallen titels. Inmiddels bestaat de verborgen content dus uit meer dan 1.000 films en series. Je kunt hier de complete lijst bekijken. Met name Koreaanse series komen langs, maar bijvoorbeeld ook de Vlaams gesproken actiefilm Windkracht 10: Koksijde Rescue, Marvel-series zoals Iron Man: Armored Adventures en nog veel meer tekenfilmseries.

Bingen maar!

Door rechten heeft Netflix in elk land een ander aanbod, maar met deze tip kun je vanavond gewoon op de bank je Netflix-lijst uitbreiden. Wel zo lekker met de stijgende streamingprijzen.

Er was vandaag meer nieuws over Netfix, want de streamingdienst onthulde dat er een seizoen 7 van Black Mirror aankomt.

Lees meer over streaming, en abonneer je op onze nieuwsbrief.