©Caviar

Deze Tesla-editie van de Samsung Galaxy S24 doet pijn aan je ogen

Deze Tesla-editie van de Samsung Galaxy S24 doet pijn aan je ogen

15 maart - 00:16

Als er een prijs was voor de lelijkste smartphone, dan ging die award dit jaar naar de speciale editie van de Samsung Galaxy S24 in de stijl van de Tesla Cybertruck.

Je moet er wat voor over hebben om anno 2024 met je smartphone nog de aandacht te trekken. Nu Apple en Samsung in ons land samen de markt bijna volledig in handen hebben, val je eigenlijk al wel op met een telefoon van een ander merk. Maar als je koste wat kost een smartphone wil die er uniek uitziet, dan kom je uit bij het bedrijf Caviar. 

Al sinds 2011 maakt Caviar speciale luxe uitvoeringen van bekende smartphones, vaak van de topmodellen van de iPhone en de Galaxy S-lijn van Samsung. In het verleden voorzag Caviar telefoons bijvoorbeeld van goud en diamanten. Het zijn immers vooral mensen met veel te veel geld en een slechte smaak die dit soort telefoons kopen. Wat dat betreft is de naam Caviar uitstekend gekozen.

Voor fans van Apple en Tesla

De Caviar-telefoons van dit jaar zijn gericht op fans van Apple en Tesla. Zo is er een iPhone 15 Pro met een ontwerp dat je moet doen denken aan de Apple-bril Vision Pro, maar daarin niet echt slaagt. Caviar werkt trouwens ook aan een eigen versie van de Vision Pro met 18-karaats goud.

Opvallender is de Tesla Cybertruck-editie van de Samsung Galaxy S24 Ultra. Caviar laat meerdere elementen van het ontwerp van de Cybertruck terugkomen in de behuizing. Het resultaat is gedrocht van een telefoon, waar alleen het hart van de meest fanatieke Tesla-fans sneller van zal gaan kloppen. 

Zoveel kosten ze

Dit zegt Caviar er zelf over: "De stijl van de Tesla Cybertruck is geïnspireerd op de sciencefiction van de jaren 80. We presenteren u een smartphone die de contouren van de revolutionaire pick-up weerspiegelt."

Over de specs hoeven we het niet te hebben, wel over de prijzen. Voor de limited 'Vision'-edition van de iPhone 15 Pro betaal je tussen 8000 en 9560 dollar. En de Cybertruck-versie van de Galaxy S24 Ultra kost 8770 dollar voor het model met 256 GB en 9490 dollar voor het 1 TB-model. 

Lees meer over smartphones en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.