©Microsoft

Microsoft Copilot duikt ook op in Verkenner en dat kan best handig zijn

Microsoft Copilot duikt ook op in Verkenner en dat kan best handig zijn

18 maart - 22:40

Net zoals de digitale assistent Clippy vroeger steeds opdook in Office, zo voegt Microsoft zijn nieuwe AI-assistent Copilot momenteel in alsmaar meer programma's toe. Copilot verschijnt binnenkort ook in je Verkenner in Windows, tussen je bestanden, maar daar kan de assistent een paar handige functies hebben.

Hiermee hoopt Microsoft je als gebruiker beter te ondersteunen bij het zoeken en organiseren van je bestanden. De eerste aanwijzing voor Copilot in Verkenner werd opgemerkt door PhantomOfEarth en is daarna bevestigd door Windows Latest.

Rechtermuisknop

De Copilot-functie werd in een nieuwe Windows-build gespot in het contextmenu, het menu dat verschijnt als je met de rechtermuisknop klikt. Vervolgens kun je Copilot opdrachten geven zoals 'Verzenden naar Copilot' of 'Samenvatten'. Daarnaast kun je vragen of verzoeken sturen met betrekking tot een bestand.

De nieuwe functie bevindt zich momenteel nog in de testfase, dus voorlopig vind je Copilot nog niet in je Verkenner. Vooral door de inhoud van je bestanden te analyseren, zou het een handig hulpmiddel kunnen worden. Windows Latest noemt bijvoorbeeld het automatisch 'herschrijven' van een document of het bewerken van een foto.

Copilot overal in Windows

Microsoft heeft Copilot ook al toegevoegd aan de taakbalk van Windows 11, onderdeel gemaakt van Microsoft 365 en geïntegreerd in meerdere programma's zoals Foto's en Paint. Bovendien wordt Copilot een onderdeel van je volgende Windows-toetsenbord.

Copilot is een van de meest tastbare voorbeelden van AI en Microsoft lijkt van plan het in al zijn producten te integreren. Daarmee heeft het bedrijf een voorsprong op Apple, dat nog zoekende lijkt te zijn en overweegt samen te werken met Google of OpenAI.  

Lees meer over Microsoft, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.