Deze nieuwe e-bike van Cowboy heeft een paar grote veranderingen

20 maart om 00:01
Laatste update: 20 maart om 19:37

Cowboy heeft een nieuwe elektrische fiets onthuld: de Cowboy Cross, het eerste 'all-road' model van het Belgische fietsmerk. De e-bike heeft behalve een nieuw ontwerp ook een upside-down voorvorkvering en dikkere banden. Daarmee kan je zowel op geplaveide stadsstraten als op bospaden soepel fietsen.

De nieuwe e-bike beschikt over een omgekeerde vorkvering en een geveerde zadelpen, beide met 40 mm veerweg. Dat moet het fietsen op ruw terrein prettiger maken. De Cowboy Cross heeft ook grotere 60 mm-banden en een achterdrager.

De nieuwe 540 Wh-batterij in de Cross heeft zo'n 50 procent meer capaciteit vergeleken met de vorige Cowboy-fietsen. De e-bike geeft je er maximaal 120 kilometer trapondersteuning mee. Verder heeft de Cross een 250 W-motor, 45 Nm koppel, een Tektro-remsysteem en een carbon riemaandrijving.

Slimme functies

Net als andere Cowboy-fietsen heeft de Cross ook een draadloze telefoonlader en functies als AdaptivePower, GPS-tracker (Find My Bike), crashdetectie, navigatie met Google Maps en apps voor de Apple Watch en smartwatches met Wear OS.

In de software heeft Cowboy nog iets nieuws toegevoegd: Live Challenges. Die zie je op het telefoonscherm op je stuur en moeten je motiveren om harder te trappen. Ook kun je via de app de prestaties van je fiets checken in het onderdeel Check My Bike Diagnostics.

Step-over of step-through

De Cowboy Cross is er met twee frames: step-over en step-through (ST). De step-over weegt 27,9 kg en is geschikt voor mensen tussen 165 en 195 cm. De ST-variant weegt 26,5 kg en is geschikt voor mensen tussen 155 en 190 cm. Er is keuze uit drie kleuren: een koel donkergrijs, een warmere tint grijs en iets dat tussen groen en grijs inzit. 

De Cowboy Cross kost in de pre-order 3499 euro, daarna wordt de verkoopprijs 3999 euro.

Het step-through model van de Cowboy Cross.

Onze review komt eraan

Binnenkort zie je op Bright.nl onze uitgebreide review van de nieuwe Cowboy-fiets.

Volg meer over elektrische fietsen en mis niets met onze nieuwe app.