©Unsplash

Vernieuwd HBO Max start in juni in Nederland en dit zijn de nieuwe abonnementen

Vernieuwd HBO Max start in juni in Nederland en dit zijn de nieuwe abonnementen

21 maart - 19:42 Laatste update: 23 maart - 01:35

Warner Bros Discovery lanceert in juni zijn vernieuwde streamingdienst Max in Nederland, maar in ons land blijft de dienst HBO Max heten. Er komen nieuwe abonnementen, waaronder een goedkoper abonnement met reclames.

In Europa geeft de dienst toegang tot content van HBO Max, Discovery en Eurosport. In Nederland draagt het vernieuwde Max nog steeds de naam HBO Max, omdat Omroep Max al de merkrechten op de naam Max heeft. In juni wordt de vernieuwde app van de streamingdienst in ons land uitgebracht.

Abonnement met reclames

In Nederland komt er ook een goedkoper basisabonnement met advertenties, meldt Warner Bros Discovery. Amerikaanse abonnees betalen 10 dollar per maand voor dat Basic with Ads-abonnement. Met dit goedkoopste abonnement kijk je in de full-hd-resolutie en kun je op 2 apparaten tegelijk streamen. 

Bij het standaardabonnement zonder reclames is het ook mogelijk om maximaal 30 series en films te downloaden om ze offline te kijken. Dat aantal is bij het Premium-abonnement 100 downloads.

Alleen bij het Premium-abonnement kijk je in 4K met bij sommige titels ook Dolby Atmos. Wil je per se in de hoogste kwaliteit kijken, dan moet je dus het duurste abonnement nemen. Bij Premium kun je maximaal op vier apparaten tegelijk streamen.

Olympische Spelen in Parijs en meer sport

De streamingdienst zal ook elke live-wedstrijd van de Olympische Zomerspelen van 2024 in Parijs uitzenden. "Parijs 2024 zal worden opgenomen in alle abonnementen, zodat alle klanten volledige toegang krijgen tot het grootste sportevenement ter wereld."

Abonnees kunnen ook kijken naar andere grote sport-events, zoals de vier Grand Slam-tennistoernooien, de 24 uur van Le Mans, wielerrondes en de live-zenders Eurosport 1 en Eurosport 2. Voor sommige sportuitzendingen moet je bovenop je abonnement een extra 'Sport-add-on' kopen.

De prijzen volgen later

Wat het vernieuwde Max gaat kosten, is op dit moment nog niet bekend. Warner Bros Discovery maakt pas 'in de komende weken' meer details over het aanbod en de prijzen van de abonnementen in elk land bekend.

Levenslange korting voor Nederlanders

Bij de start van HBO Max in Nederland in maart 2022 bood de streamingdienst de eerste weken een 'levenslange korting' van 50 procent op de abonnementsprijs. Mensen die op dat aanbod ingingen, betalen daardoor momenteel 3,99 euro per maand. HBO heeft inmiddels laten weten dat deze korting van 50 procent ook voor de nieuwe abonnementen blijft gelden.

Lees meer nieuws over streaming en blijf op de hoogte met onze nieuwe app.