© Viaplay

Formule 1 binnenkort in 4K bij Viaplay? 'Betere beeldkwaliteit heeft prioriteit'

Formule 1 binnenkort in 4K bij Viaplay? 'Betere beeldkwaliteit heeft prioriteit'

1 maart om 01:52
Laatste update: 1 maart om 02:33

De Nederlandse baas van Viaplay zegt dat de streamingdienst zijn beeldkwaliteit wil verbeteren. Het bedrijf onderzoekt of de Formule 1-uitzendingen binnenkort in de 4K-kwaliteit zijn aan te bieden.

De Nederlandse baas van Viaplay, Roger Lodewick, noemt het verbeteren van de beeldkwaliteit van de Formule 1-streams een van de speerpunten van dit jaar. "Een van de dingen die ik vaak voorbij zie komen is de beeldkwaliteit: of we het niet in 4K kunnen doen. Dat is vooral een technisch verhaal, dus ik kan nog geen uitsluitsel geven over wanneer we dat gaan doen, maar dat ik daarmee bezig ben, is een prioriteit", vertelt Lodewick aan GPFans.

Momenteel biedt Viaplay de Formule 1-uitzendingen aan in de full hd-kwaliteit: 1080p/50. Volgens de Viaplay Nederland-ceo valt er aan het platform van Viaplay ook nog veel te verbeteren qua gebruiksvriendelijkheid. "Daar kunnen we nog wel stukken verbeteren", aldus Lodewick tegen GPFans. 

Storing bij vrije training

Tijdens de eerste vrije training van het nieuwe Formule 1-seizoen donderdag kampte Viaplay met een storing waardoor veel kijkers een foutmelding kregen of een verstoord beeld. 

Doordat Viaplay voortaan zijn abonnees voortaan de mogelijkheid geeft om de Formule 1 zonder extra kosten ook via F1 TV Pro te bekijken, konden de gebruikers de vrije training via die andere F1-dienst wel bekijken. Als ze daarvoor tenminste eerder hun Viaplay-account aan F1 TV Pro hadden gekoppeld.

De storing werd volgens Totaal TV veroorzaakt door 'een verbindingsprobleem met de glasvezelconnectie' tussen het Viaplay-kantoor in Hilversum en de servers in Zweden.

Strijd om F1-uitzendrechten met Ziggo en RTL

Later deze maand moet duidelijk worden welke partij vanaf 2025 de Formule 1 in Nederland mag uitzenden. Behalve Viaplay doen ook Ziggo, RTL en Canal+ mee aan de biedingsstrijd op de Nederlandse F1-rechten. Lodewick is daar zelf niet bij betrokken: de onderhandelingen over de uitzendrechten worden gedaan door een team bij Viaplay Group in Zweden.

Als Viaplay de Formule 1-uitzendrechten zou kwijtraken, blijft de streamingdienst volgens Lodewick wel actief in Nederland. Viaplay heeft de komende jaren ook nog de Nederlandse uitzendrechten voor onder meer de Engelse Premier League en de Duitse Bundesliga.

Lees meer nieuws over Viaplay en blijft op de hoogte met onze Bright-app.