©Unsplash

Deel jij je wachtwoord van HBO Max met vrienden? Dan hebben we slecht nieuws

Deel jij je wachtwoord van HBO Max met vrienden? Dan hebben we slecht nieuws

4 maart - 22:33

Eerder gingen streamingdiensten als Netflix, Disney+ en Viaplay al strenger controleren op het delen van wachtwoorden, om zo het gebruik van een abonnement door meerdere mensen moeilijker te maken. Binnenkort kun je ook HBO Max aan dat rijtje toevoegen.

HBO Max is volgens Bloomberg van plan later dit jaar nieuwe functies te lanceren die het delen van je wachtwoord moeilijker of zelfs onmogelijk moeten maken. De maatregel zou nodig zijn om het bedrijf winstgevender te maken, wat door de hevige concurrentie tussen streamingdiensten steeds lastiger wordt.

De veranderingen worden dit jaar eerst ingevoerd bij Max, de streamingdienst die vorig jaar ontstond nadat moederbedrijf Warner Bros. Discovery de diensten HBO Max en Discovery+ samenvoegde. In Nederland blijft de samengevoegde dienst trouwens HBO Max heten, doordat Omroep Max de merkrechten op Max heeft. De strengere aanpak van het delen van HBO Max-accounts moet in 2025 in alle landen zijn ingevoerd. 

Netflix gaf het voorbeeld

Warner Bros. Discovery gaat met het nieuwe beleid minder tolerant om met klanten die hun abonnement delen met vrienden en familie. Maar hoe het bedrijf dit precies gaat controleren, is nog niet duidelijk. Netflix vraagt abonnees bijvoorbeeld om iedere maand in te loggen vanaf hun primaire thuisnetwerk. Netflix voerde ook een toeslag in voor gebruikers die toch hun account buiten hun huishouden willen delen, maar daar is bij HBO Max nog geen sprake van.

Viaplay ook strenger

Streamingdienst Viaplay, in ons land bekend van de Formule 1, paste onlangs ook zijn voorwaarden aan, waardoor het delen van accounts tijdens live-wedstrijden verboden wordt. Je mag voortaan als Viaplay-abonnee met één account op twee plekken tegelijk kijken naar live-uitzendingen, maar deze twee moeten zich wel in hetzelfde huishouden bevinden. Tijdens een Formule 1-race je login geven aan een vriend die een paar straten verderop woont, mag dus niet meer.

Lees meer over streaming en mis niks met onze Bright-app.