©Bright

Threads wil je op de hoogte houden van sportstanden

Threads wil je op de hoogte houden van sportstanden

23 maart - 10:00

Instagram-antwoord op Twitter, Threads, wordt steeds verder uitgebreid. De nieuwste functie is de mogelijkheid om live te zien wat de score in een sportwedstrijd is. Mark Zuckerberg laat weten dat het momenteel test om NBA-scores weer te geven en dat daar binnenkort meer bij moet komen.

In ons land zou het natuurlijk interessant zijn om de voetbalscores te zien, maar in de Verenigde Staten is onder andere basketbal een veel grotere sport. Het is niet voor het eerst dat een social medium inzet op sportuitslagen: X had zelfs toen het nog Twitter heette jaren de functie om gebruikers op de hoogte te houden van de stand.

Sportstanden op Threads

Je kunt als je binnen Threads op het teamlogo tikt meteen in het gesprek rondom het team terechtkomen en mensen vinden die ook dol zijn op bijvoorbeeld de Chicago Bulls. Het is volgens Threads ook vooral die reden dat het de live scores deelt: zorgen dat mensen weer meer interactie met elkaar opzoeken. 

Hoewel je kunt afvragen of dat altijd verstandig is als het om sport gaat: er zijn voetbalteams wiens fans beter niet kunnen gaan reageren op bijvoorbeeld het gesprek rondom het andere team, maar in principe is het positief om over je favoriete team te spreken met gelijkgestemden. Of een goede discussie te hebben over waarom de coach er toch voor koos om sporter x op die positie te zetten in plaats van sporter y.

Trending topics

Threads plaatst de wedstrijd een dag voordat het aanvangt op het platform, zodat het gesprek vast kan beginnen en dat gaat dan door tot na de eindscore te zien is. Threads heeft nu ook een ‘trending topics'-gedeelte op de app, waardoor die sportwedstrijden waarschijnlijk nog makkelijker te vinden zijn. 

Meer Threads en blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.