© Unsplash

iPhone redt gezin dat verdwaald was in natuurgebied

iPhone redt gezin dat verdwaald was in natuurgebied

24 maart - 11:54 Laatste update: 11:55

Een Amerikaans gezin raakte verdwaald tijdens een wandeltocht in een natuurgebied. Het gezin kon gered worden dankzij een noodmelding die een van hen via satelliet stuurde met een iPhone.

Het gezin maakte dinsdag een wandeltocht in Mount Hood National Forest in de staat Oregon. Toen het onmogelijk bleek om de weg terug te vinden, bleek dat er ook geen signaal was in het bos. Een van de gezinsleden gebruikte de functie ‘SOS-noodmelding via satelliet’ op zijn of haar iPhone dan maar om de hulpdiensten te verwittigen. Die functie werkt wanneer er geen signaal op je telefoon is.

Door de functie kon het gezin de dag erop gevonden worden. Dat meldt het lokale politiekantoor in een persbericht. Het gezin bestond uit vier volwassenen en twee kinderen. Ze waren onderkoeld en gedehydrateerd, maar waren nooit in levensgevaar.

Niet de eerste keer

De SOS-noodmelding heeft al meermaals levens gered. Vorige zomer gebruikte een gezin de functie op het Hawaïaanse eiland Maui om te ontsnappen aan een bosbrand. In juni vorig jaar kon op dezelfde manier een vrouw gered worden die haar been had gebroken in het nationaal park Angeles National Forest in Californië.

De satellietfunctie is beschikbaar voor alle iPhone 14- en 15-gebruikers in de VS, Canada, het VK, Nieuw-Zeeland en een reeks Europese landen. De functie is sinds maart vorig jaar ook in Nederland beschikbaar. Om SOS-noodmeldingen via satelliet in Nederland te versturen, heb je iOS 16.4 of een latere versie nodig.

Lees meer nieuws over Apple, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.