©Unsplash

Zo ziet social medium X eruit op televisie

Zo ziet social medium X eruit op televisie

24 maart - 23:00

Elon Musk wil nog steeds een alles-app maken, maar voor dat zover is neemt hij het met X op tegen YouTube. Recent werd al bekend dat het de bedoeling is om langere video’s te tonen op X, maar ook juist op televisie. Daarvoor is wel een televisie-app nodig die dat kan en nu kunnen we daar een voorbeeld van zien.

Er werd een maand geleden al gezegd dat de app van X op televisies bijna identiek zou zijn aan die van YouTube en dat bevestigt dat X een hap uit het klantenbestand van YouTube wenst te nemen. App-expert Nima Owji toont nu hoe dat scherm eruit kan gaan zien en er is inderdaad veel gelijkenis met die van het grote videoplatform van Google. 

Shorts en For You

Zo zien we onder andere een gedeelte bovenin met daarin de Shorts, korte video’s, daaronder een ‘For You’-feed gebaseerd op wat je veel kijkt, liket en volgt en dan is er nog een trending-gedeelte. Owji laat weten dat het een web-based app is en dat betekent dat het op bijna elke televisie werkt. Zo kan X het in een keer lanceren op veel verschillende televisiemerken. 

X werkt al een jaar aan deze app, maar je kunt nu wel al video’s van X op je televisie bekijken als je dat wil. Zo kun je via Apple Airplay bijvoorbeeld video’s van X op je tv zien, maar het is ook mogelijk om op Xbox en Android TV de X-app te gebruiken. Straks wordt het dus wat makkelijker als de X-app voor televisies er eenmaal is. Het is nu nog aan de gebruikers van het social medium om meer langere content te plaatsen.

X-app voor televisie

Wanneer de app precies lanceert is nog onbekend, maar we verwachten niet dat het nog heel lang op zich laat wachten.

Lees meer over apps en blijf op de hoogte via de Bright-app voor iOS of Android.