©Google

YouTube hoopt met vernieuwde tv-app dat je niet passief blijft kijken

YouTube hoopt met vernieuwde tv-app dat je niet passief blijft kijken

14 maart om 12:09

Volgens Google kijken we steeds vaker naar YouTube op onze televisie. Door een nieuw ontwerp hoopt het bedrijf dat we dan niet passief blijven, maar ook dingen doen.

Als je voorheen via de televisie de reacties op een YouTube-video wilde bekijken, dan werden deze over de video heen geplaatst. Daarom heeft Google besloten de video kleiner te maken zodat het complete beeld naast de reacties kan bestaan.

Google zegt dat televisiekijken traditioneel een passieve aangelegenheid is, maar dat het bedrijf toch bekende YouTube-functies naar de huiskamer wil brengen zonder dat het ten koste gaat van de video zelf. Natuurlijk kun je video's ook gewoon fullscreen blijven kijken.

Naast het lezen van reacties, is het met dit nieuwe design ook makkelijker om onder andere de beschrijving van de video te lezen en hoofdstukken te bekijken. En Google noemt het maar kort, maar het is ongetwijfeld een grote reden voor het nieuwe design: het is makkelijk om te shoppen, als naast de video staat waar je de producten in de video kunt kopen.

Lees meer over YouTube, of blijf op de hoogte via de Bright Nieuwsbrief.