©Zoom

Zoom Workplace stopt AI tussen jou en je collega's

Zoom Workplace stopt AI tussen jou en je collega's

25 maart - 11:00

Na de introductie van de AI Companion, wil Zoom nu dat je bij het samenwerken ook zijn AI gebruikt met het nieuwe Zoom Workplace.

De basis van Zoom Workplace is nog steeds videobellen, maar je kunt onder andere ook documenten gezamenlijk bewerken en op een whiteboard tekenen. Ondertussen kijkt de AI Companion van Zoom met alles mee.

Deze assistent werd vorig jaar geïntroduceerd om meetings samen te vatten. Sinds kort kan deze AI ook Nederlands en nu worden de mogelijkheden nog verder uitgebreid voor betalende gebruikers. Met Ask AI Companion kun je informatie vragen over meetings, e-mails, documenten en notities. De AI kan ook chatgesprekken, e-mails en documenten samenvatten.

Voicemail wordt omgezet in taken

Ook als je Zoom Phone gebruikt duikt AI op door gesprekken samen te vatten. En als je wordt gebeld en niet op kunt nemen, luistert de AI naar de voicemail die is achtergelaten om vervolgens taken aan te maken. Daardoor hoef je zelf de voicemail niet meer te luisteren.

Als Zoom-gebruiker zul je AI op steeds meer plekken tegenkomen. Bijvoorbeeld bij het voorspellen van reacties als je chat, of dat je mindmaps kunt laten maken op een Zoom Whiteboard.

Lees meer over videobellen, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor iOS of Android.