©Apple

Deze handige Apple Watch-functie voor wandelaars komt ook naar de iPhone

Deze handige Apple Watch-functie voor wandelaars komt ook naar de iPhone

27 maart - 20:13

Apple wil de topografische kaarten-feature van de Apple Watch toevoegen aan iOS 18, macOS 15 en visionOS 2. Dat blijkt uit nieuwe Apple-code.

De topografische kaarten zijn een feature van Apple Maps die vorig jaar voor het eerst uitkwam op watchOS 10. Daarmee kan je gedetailleerde kaarten bekijken waarop hoogteverschillen en landschapskenmerken worden getoond. De functie is vooral handig voor wandelaars of kampeerders in bergachtige gebieden.

Uit code die door X-gebruiker Nicolás Álvarez is ontdekt, lijkt het erop dat Apple de topografische kaarten ook naar iPhones, Macs en de Vision Pro gaat brengen. Dat zou dit jaar nog gebeuren. Apple zal iOS 18, macOS 15 en visionOS2 wellicht tijdens de Worldwide Developers Conference (WWDC) in juni bekend maken. 

Topografische kaarten in Nederland

De topografische kaarten komen waarschijnlijk nog niet meteen naar Nederland. De feature is voorlopig alleen in de VS beschikbaar. Het is mogelijk dat Apple in de toekomst deze functie zal uitbreiden naar andere regio’s, maar voorlopig is er geen bevestigde informatie over wanneer en of dit zal gebeuren. 

Als je in Europa een alternatief wil gebruiken, dan zijn er apps als Topo GPS en WorkOutDoors die topografische kaarten kunnen weergeven op je Apple Watch

Lees meer nieuws over Apple, en mis niets met de Bright Nieuwsbrief.