©Apple

Nieuwe iPhone kopen of wachten? Apple lanceert site met 'redenen om te upgraden'

Nieuwe iPhone kopen of wachten? Apple lanceert site met 'redenen om te upgraden'

25 maart - 22:56

Met de nieuwe tool genaamd 'Redenen om te upgraden' wil Apple klanten een eenvoudig overzicht bieden van de grootste verschillen tussen de iPhone 15 en de oudere iPhone 11 en iPhone 12. Gaat dit gebruikers over de streep trekken om te upgraden?

Net als bij andere smartphones zijn de veranderingen tussen ieder nieuw model iPhone de laatste jaren steeds kleiner geworden. Bovendien doen gebruikers steeds langer met hun huidige toestel. Daar speelt Apple nu op in  door een concreet overzicht te geven van goede redenen om van iPhone te wisselen. Het is Apple's antwoord op de vraag waar menig consument mee rondloopt: 'Waarom zou ik een nieuwe telefoon kopen - hij doet het toch nog?'

Van de camera tot de batterij

De nieuwe site behandelt verschillende aspecten van de iPhone, zoals de camera, de rekenkracht, batterijduur, het uiterlijk en andere kleinere zaken. Je kunt vervolgens de iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max vergelijken met de nieuwste iPhone 15-serie. Daaruit moet je vervolgens kunnen concluderen of upgraden voor jou de moeite waard is.

Meer iPhone 15's verkopen?

Het is de vraag waarom Apple zo'n website lanceert. De promotie van de verkoop van de iPhone 15 lijkt de meest logische verklaring. De tool heeft namelijk geen vergelijkingen met de iPhone 13 en iPhone 14, terwijl die modellen goedkoper zijn dan de iPhone 15's.

Met de site 'Redenen om te Upgraden' maakt Apple het voor iPhone-bezitters wat gemakkelijker om te beslissen welke smartphone het beste bij hun behoeften past. Maar er zit ook een financieel aspect aan de nieuwe tool. Apple promoot op de pagina ook financieringsopties met Apple Card, inruilacties en upgrade-deals van providers. De pagina is er momenteel alleen in het Engels en is nog niet in Nederland gelanceerd.

Lees meer nieuws over Apple en mis niets met onze nieuwsbrief.