©Unsplash

TikTok stuurt je binnenkort pushberichten over verkiezingen

TikTok stuurt je binnenkort pushberichten over verkiezingen

28 maart - 11:07

Video-app TikTok gaat miljoenen Europeanen binnenkort via pushberichten verwijzen naar een speciaal Verkiezingscentrum in de app, met informatie over de EU-parlementsverkiezingen.

In dit Verkiezingscentrum moet betrouwbare informatie te vinden zijn, gemaakt in samenwerking met lokale kiescommissies en maatschappelijke organisaties. TikTok wil hiermee online desinformatie tegengaan.

Op deze plek vind je ook tips over mediawijsheid. TikTok zegt in 2023 elf campagnes voor mediawijsheid gelanceerd te hebben met meer dan 220 miljoen impressies. Voor het eind van het jaar moet voor elk van de 27 EU-lidstaten educatieve video's over het onderwerp klaarstaan.

TikTok krijgt regelmatig kritiek over desinformatie die wordt verspreid via het platform. Denk aan nepnieuws over de oorlog in Oekraïne, of verkeerde medische informatie.

Europese Parlementsverkiezingen

De Europese Parlementsverkiezingen vinden dit jaar tussen 6 en 9 juni plaats. Landen kiezen dan de leden die hen de komende vijf jaar vertegenwoordigen in het Europees Parlement. In Nederland mogen we op 6 juni naar de stembus.

Lees meer over TikTok, of blijf op de hoogte via de Bright-app voor iOS en Android.